RAJAIEHALIM

BIODATA RAJAIE HALIM

NAMA: MOHAMED RAJAIE BIN ABD HALIM

TARIKH LAHIR: 19 FEBRUARI 1995

TEMPAT LAHIR: HOSPITAL SULTANAH AMINAH, JOHOR BAHRU

ASAL: GEMAS, NEGERI SEMBILAN

PENDIDIKAN:
UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA (UTM)
PENGANALISIS ELLIOTT WAVE BERTAULIAH (CEWA)

KELULUSAN: IJAZAH SARJANA MUDA KEJURUTERAAN ELEKTRIK (KEPUJIAN)

PENGALAMAN KERJA:
2018: JURUTERA ELEKTRIK
2020: PELABUR SAHAM SEPENUH MASA
2022: REMISIER

TAHUN AKTIF PELABURAN: 2015

PENGIKTIRAFAN ANTARABANGSA:
2021: PENGANALISIS ELLIOTT WAVE BERTAULIAH (CEWA) DARIPADA ELLIOTT WAVE INTERNATIONAL

LESEN SAH SURUHANJAYA SEKURITI MALAYSIA (SC)
DEALING IN SECURITIES (eCMSRL/C1788/2022)
DEALING IN DERIVATIVES (eCMSRL/C2330/2022)

PENGALAMAN BIDANG KEWANGAN:
FOUNDER OF ELLIOTT WAVE MALAYSIA (EWM)
CO-FOUNDER OF KULIAH ANALISIS SAHAM (KUASA)
CO-FOUNDER OF TRADERTOWN
CO-FOUNDER OF BERUWANG
CO-FOUNDER OF SYILING

Rajaie Halim, CEWA

Rajaie Halim atau nama penuh Mohamed Rajaie bin Abd Halim merupakan seorang Remisier dan Penganalisis Elliott Wave Bertauliah (CEWA) yang berpusat di Kuala Lumpur, Malaysia.

Pada tahun 2014, beliau melanjutkan pengajian di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dalam Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik (Kepujian). Beliau mula berkecimpung dalam pelaburan saham sejak dari universiti.

Selepas menggenggam segulung Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik (Kepujian) daripada Universiti Teknologi Malaysia (UTM), beliau terus berkhidmat sebagai seorang Jurutera Elektrik sambil menjadi pelabur saham Global dan Bursa Malaysia.

Namun sebagai orang yang amat meminati pelaburan, beliau nekad untuk berhenti kerja sebagai Jurutera Elektrik bagi memberi fokus sepenuhnya sebagai Sophisticated Trader dalam dunia saham Global dan Bursa Malaysia pada tahun 2019.

Certified Elliott Wave Analyst (CEWA)

Rajaie Halim menggunakan Prinsip Elliott Wave sebagai teknik utama dalam analisis teknikal pasaran saham sejak tahun 2015. Beliau mendapat pengiktirafan rasmi sebagai Penganalisis Elliott Wave Bertauliah (CEWA) oleh badan antarabangsa, Elliott Wave International pada tahun 2021.

Hari ini, beliau merupakan salah seorang daripada 2 orang sahaja di Malaysia yang diiktiraf sebagai CEWA. Kini, beliau aktif membantu rakyat Malaysia dari segi pembelajaran saham dan private consultation menerusi kepakaran dalam Elliott Wave Theory.

Dual License Remisier

Remisier Rajaie Halim, CEWA mempunyai lesen sah daripada Suruhanjaya Sekuriti untuk menjalankan nasihat profesional dalam pasaran EKUITI dan DERIVATIF kepada pelabur di Malaysia.

Dengan pengalaman yang luas dalam pelbagai jenis pasaran ini, pelabur dapat alternatif lengkap dalam mencari peluang menjana keuntungan dalam pelbagai jenis situasi pasaran sama ada Global dan Bursa Malaysia melalui Investment Account Opening, Professional Investment Consultation dan Private Investment Course.

KERJASAMA

PROGRAM SAHAM

Investment Account Opening

Pembukaan akaun pelaburan saham Ekuiti dan Derivatif secara ekslusif bersama remisier Rajaie Halim.

Profesional Investment Consultation

Khidmat nasihat tentang pelaburan saham dalam pasaran Ekuiti termasuk IPO dan Derivatif secara profesional dan ekslusif.

Private Investment Course

Pembelajaran teknikal dan fundamental sebenar dalam menguruskan portfolio pelaburan saham Ekuiti dan Derivatif.

APA KATA MEREKA YANG TELAH HADIR BELAJAR?

FREQUENTLY ASKED QUESTION (FAQ)

Anda berpeluang untuk dapat TEKNIK dan ILMU SEBENAR dalam analisis teknikal dan fundamental saham secara komprehensif daripada Remisier Rajaie Halim, CEWA.

  1. Certified Elliott Wave Analyst (CEWA) ialah pengiktirafan yang diberikan oleh badan rasmi antarabangsa, Elliott Wave International kepada Penganalis Elliott Wave Bertauliah yang layak. Elliott Wave merupakan salah satu teknik analisis terkenal dalam pasaran global yang berkesan sejak tahun 100 tahun (1902).
  2. Remisier Rajaie Halim merupakan salah satu daripada hanya 2 orang sahaja di Malaysia setakat ini yang diberi pengiktirafan sebagai seorang CEWA.

Remisier Rajaie Halim mempunyai lesen sah daripada Suruhanjaya Sekuriti (SC) dalam kedua-dua pasaran saham Ekuiti dan Derivatif.

Boleh. Anda boleh melabur dalam 7 pasaran saham global utama iaitu Amerika Syarikat (NASDAQ, NYSE, NYSE MKT LLC), Hong Kong (HKE), Singapura (SGX) dan Indonesia (IDX).

Anda boleh buka akaun saham pasaran Ekuiti dan Derivatif secara online atau manual. Sila hubungi link di bawah.

Anda perlu berumur sekurang-kurangnya 18 tahun mengikut tarikh lahir untuk membuka akaun saham.

Boleh. Sila hubungi Remisier Rajaie Halim di link ini.

Pelbagai jenis akaun saham ditawarkan seperti iCash, Securitized, Margin dan lain-lain.

Anda boleh hubungi Remisier Rajaie Halim di link ini.

Anda boleh hubungi iTrade support di talian 03 2635 8686. Selain itu, anda juga boleh hubungi Remisier Rajaie Halim di link ini.

RAJAIEHALIM

Mohamed Rajaie Bin Abd Halim (003047468-V) Hakcipta Terpelihara © 2024